søndag den 30. december 2012

Halløj på templet

19 graders varme i solen sidst i december, ja jeg befinder mig ikke i Danmark lige nu. 
Den næst sidste dag i året blev brugt sammen med de danske volontøre på tempelpladsen, og ved sydmursudgravningerne. Så vi gik op forbi grædemuren og op til klippemoskeen tidligt om morgenen.
Klippemoskeens udsmykning er ikke så gammel som man skulle tro. Hvor vi er vant til at tingene kan værer flere hundrede år gammelt, rundt omkring i Jerusalem, så er det kun fra 60'erne. Og hvis man kommer tæt på selve udsmykningen kan man også se, at den er meget præget af 60'ernes farver - men flot er den nu alligevel.
  
Nedenunder kan I se hvor flot klippemoskeen ser ud i solskinsvejr.   

Klippemoskeen på afstand

Og på lidt tættere hold

Vi kunne ikke komme ind og se hvad der var inde i moskeen,
men Lone fandt et lille hul ved vinduet. 


Så set igennem hullet ser moskeen sådan har ud ;-) 

Over dørene indtil moskeen var der buer som indeholdte gemte
skatte, heriblandt guldmosaikker ;-)
 Ude ved sydmursudgravningerne (nedenfor tempelpladsen) fandt vi dette skilt:

Kan du finde teksten?

Hvis du har gode øjne kan du se skriften på den miderste sten
næsten oppe til venstre...

Et af de få steder man med sikkerhed kan sige at Jesus har gået er på denne trappe. For at komme op til Jødernes tempel skulle man gå op af denne trappe :-D Så her har Jesus gået med garanti ;-)
At gå i Jesu fodspor får en anden betydning nu ;-) 
Jeg vil hermed ønske jer alle sammen et velsignet nytår. Husk at være gode ved hinanden og nyd en dejlig nytårsaften med fyrværkeri (vi får nemlig ikke noget i år - det bruger araberne kun når der er bryllup, mega øv for os :-S)

Shalom fra Kristina

2 kommentarer:

  1. Vi savner dig Kristina og vi glæder os helt vildt til du kommer hjem til os igen! Godt nytår Knus Emmely, Levi, Maria og Jens -dikteret af Emmely ;0)

    SvarSlet
  2. Hi Kristina! Happy New Year!!!! :) It's so good to read your stories and see the pictures so be prepared when you come back to Esbjerg and have all the pictures with you because I want to see them aaaaaaallll!!! :)

    SvarSlet